Marieke van Willigen
begin
werk
jurken van Maria
Marieke inhuren
contact
colofon

U kunt mij inhuren als journalist, tekstschrijver en taaltrainer.

U wilt mij inzetten als journalist?

Doen! Omdat ik een vrije journalist ben, kunt u mij altijd inhuren om stukken voor u te schrijven of items voor u te maken. Recentelijk gingen Quest, Management Team, Trouw, De Groene Amsterdammer, FD en BNR Nieuwsradio u al voor. Wilt u iets van mijn werk lezen of zien, klikkerdeklik.

U wilt mij inzetten als tekstschrijver?

Prima, ik hou van commerciële teksten. Ik maak teksten voor complete websites, schrijf folders voor gemeenten en bedrijven. Ondermeer de Gemeente Dordrecht, communicatiebureau Watzlawick, Jacobikerk Utrecht en de coach Frank Lommers gingen met plezier met me in zee. Ook schrijf ik nieuwsbrieven voor verschillende bedrijven.

U wilt door mij getraind worden?

Met genoegen. U heeft zelfs de keus. Ik geef verschillende soorten trainingen, meestal voor bedrijven, maar overal valt over te praten:

  • Persberichten schrijven , omdat veel bedrijven trouw honderden persberichten de deur uit doen, en zich verwonderd afvragen hoe het kan dat geen enkel medium er iets mee doet. Ik leer u in een dag hoe u goed persberichten kunt schrijven en hoe u ze wél aan de man kunt brengen.
  • Publieksgericht schrijven
  • Bloggen. Deze cursus kan ik u persoonlijk geven, maar vanaf maart 2009 kunt u hem ook digitaal doen: klikkerdeklik
  • Cursussen Nederlands als Tweede Taal (NT2). Ik kan deze cursus voor u of een kleine groep op maat snijden. Professor Diana Derval (moedertalen Duits en Frans) is één van de personen die u in het Nederlands vertellen kan hoe ik haar Nederlands heb geleerd.
  • Spreken in het openbaar - een cursus spreken voor publiek. Samen met François Boulangé. Met praktijkoefeningen!

Vanwaar mijn trainerswijsheid? Ik heb Nederlands gestudeerd in Utrecht met als een van mijn specialisaties NT2. Didactische ervaring kreeg ik in het Middelbaar- en Hoger onderwijs, als respectievelijk docent Nederlands en Journalistiek. En - zoals u inmiddels begrepen heeft: ik ben een broodschrijver die al heel wat kilometers heeft gemaakt. Dat helpt ook.

Niet passief, maar passie!